20061001

Dagens bibelcitat

2 Mos 31:15
Sex dagar får arbete utföras, men på den sjunde dagen är det sabbat, en sabbatsvila helgad åt Herren. Var och en som utför något arbete på sabbatsdagen skall straffas med döden.
Ovanstående citat är hämtat direkt från Bibel 2000. Även Jehovas Vittnens egna översättning säger samma sak.

Bibeln används aktivt i vårt samhälle. Människor använder den här boken för att rättfärdiga handlingar, diskutera moral och etik och för att framföra ett budskap om en kärleksfull Gud. Det är vansinne. Statsledaren för världens militärt starkaste och mest inflytelserika nation, U.S.A., blir insvuren i Vita Huset med en hand vilandes på denna bok.

Den här hemska boken berättigar folkmord (5 Mos 13:15), barnmisshandel (5 Mos 21:18-21), kvinnoförtryck (1 Tim 2:11-12, Ef 5:22), slavhandel (3 Mos 25:44), med mera.

Och observera att dessa lagar inte bara gäller troende. Utan det är också de troendes uppgift att lägga dessa lagar på trolösa hedningar. Eller skit samma, vi dödar dom istället.


Jes 65:11, 12
Men ni som överger Herren
och glömmer mitt heliga berg,
ni som dukar bordet för Gad
och blandar vinet åt Meni,
er skall jag utlämna åt svärdet,
ni måste alla böja knä för att slaktas.
Ty jag kallade men ni svarade inte,
jag talade men ni lyssnade inte,
ni gjorde det som var ont i mina ögon,
valde det som misshagade mig.
Inte för att jag hållet med Karl Marx om särskile mycket, men dessa ord är ändå så sanna att det inte går att förneka. "Religion är den förtryckta varelsens suck, en hjärtlös världs hjärta och själlösa omständigheters själ. Den är ett folkets opium."

3 kommentarer:

Skåneman sa...

Det är bra för människan att ha en vilodag, för Jesus sa bl.ant. att människan är inte till för vilodagen,-------utan vilodagen är till --------för människan

Unknown sa...

Nej, Torah stödjer inte slaveri !!

“The pâ•suq′ that's most often cited by misojudaics to claim that Tor•âh′ teaches Jews to own gentile slaves is wa-Yi•qәr•â′ 25.44. This pâ•suq′ refers to an עבד (eved; worker) who is not an עברי, who is from among the goy•im′. Sure enough, Jews may puchase an עבד orאמה from the goy•im′. But curiously, while a Jew must set an עבד free (unless the עבדchooses not to be freed), he may not sell an עבד to a non-Jew!!! That means that bringing an עבד into the Jewish system was a path to reducing slavery to a temporary period of repayment followed by freedom.”


Varför Torah är relevant: Det går att bevisa - med formell logik baserat på vetenskapliga premisser - existensen av en Intelligent Skapare och att Dennes Instruktioner finns i ”Moseböckerna” samt att Dennes syfte med mänskligheten är att de ska praktisera de Instruktionerna. [Klicka på påståendet för belägg.]

Anklagelserna om folkmord och barnmisshandel är också felaktiga och ”NT” är irrelevant eftersom det strider emot Torah.

Unknown sa...

Svar till Skåneman,

Den historiska personen som det står skrivet om i originalversionen som blev redigerat till ”Matteuseusevangeliet” hette Ribi [det var hans titel] Yehoshua. Hans namn redigerades av hellenister till ”Jesus”.

Ribi Yehoshuas – Messias - ursprungliga undervisning var i enlighet med direktiven i ”Moseböckerna” och den förvrängdes sedan av hellenister [not 1]. Den förvrängda undervisningen finns nu att läsa i ”Matteusevangeliet”. Ribi Yehoshuas – Messias - efterföljare hette Netzarim [försvenskat till ”nasaréer”] och de gjorde sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna” icke-selektivt; och för att följa Messias idag krävs det att man gör sitt bästa att praktisera direktiven i ”Moseböckerna”. [not 2]

Ribi Yehoshua undervisade att man ska hålla Shabbat på den sjunde dagen enligt den judiska räkningen. På den dagen får man inte arbeta. Om du vill följa Messias, så kan du lära dig hur på Netzarims hemsida

Not 1: http://bloganders.blogspot.com/2010/07/matteus-517-20-i-den-ursprungliga.html
Not 2: Alla uttalanden bevisade på www.netzarim.co.il