20080820

Dagens spaningar

Har svårt att finna tid till att uppdatera bloggen trots allt, hittar ofta de bästa länkarna när jag sitter på jobbet och surfar med mobilen. Måste komma igång med att uppdatera via den också.

En anmärkningsvärd nyhet angående vilken vansinnig polisstat vi faktiskt redan lever i går att finna hos Göteborgs Fria Tidning. Polisen i Skåne visiterade och filmade ett gäng anti-rasister på väg till en tillståndsgiven demonstration i Stockholm, 60 MIL från demonstrationsplatsen! Chefsåklagare vid riksenheten för polismål, Kristian Augustsson, inledde en förundersökning om misstänkt tjänstefel men valde att lägga ner den med följande motivering:
– Jag bedömde den här visitationen enligt polislagen som mycket tveksam, säger han. Men samtidigt är bestämmelsen i polislagen luddig i sin utformning. Därför kom jag fram till att de inte kunde ha något ansvar även om jag framförde de här tveksamheterna.
Om en lag är luddig, är det inte ännu viktigare att vi försöker få den prövad i domstol?

Michael Gajditza har på sin blogg listat alla möjliga företag, partier, ungdomsförbund, organisationer, personer och remissinstanser som är negativa mot FRA-lagen. Det blir en imponerande lista!

Inga kommentarer: