20080913

Komma i kapp

Ska snabbt bara rapportera var man hittar intressant läsning just nu, hur svårt ska det vara att hitta 10 minuter att uppdatera bloggen på?

Först och främst, opassande.se är en fantastisk blogg kring integritetsfrågor och fildelning. Börjar alltid mina surfsessioner här. Emma har en nedräkning till den 16:e september med gästskribenter som började den 9:e, värd läsning. Oscar Swartz skriver för övrigt om att förbereda sig inför demonstrationsdagen på sin mycket läsvärda blogg.

Peter Sunde från The Pirate Bay skriver personligt angående de senaste stormarna i gammelmedia, ett måste att läsa!

Sydsvenskan hade ett ganska bra kulturinlägg angående Arboga-fallet , där det nämns att innan gammelmedia började slå på trumman hade bara ett par hundra laddat ner filen och 10000-tals efter. Men inställningen att "The Pirate Bays ansvar här är antagligen långt mycket större än de själva har insett" är fel, dom ha insett och agerar enligt sitt ansvar: att låta information spridas fritt och utan censur på nätet. Att gänget bakom TPB ska ha ansvar för vad som finns på nätet är bara löjligt, det finns inget "på nätet". Informationen finns på datorer spridda runt hela världen, internet är ett verktyg att koppla samman dessa och utnyttja potentialen hos kommunicerande människor, deras kreativitet och deras datorkraft.

Min favorittidning, Göteborgs Fria, skriver om en vansinnig världsekonomi och krigshets och Christian Engström skriver om hur man lätt skyller på EU när det passar och skiter i dom när det inte passar.